Aardappeltortilla
ingrediënten (2 tot 3 personen)
  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram groene asperges (of half witte en half groene)
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • zout, peper
  • nootmuskaat
  • 2 el olie
  • 150 gram crème fraîche
  • 150 gram gerookte zalm
bereiding

Aardappelen in de schil gaar koken in ca. 20 minuten.
De asperges schoonmaken, houtige deel eraf snijden. De witte schillen en alle asperges in schijven of stukken snijden.

Eieren en melk mengen. Met zout, peper en nootmuskaat flink kruiden.
De aardappelen afgieten en laten schrikken met koud water, schil verwijderen en in schijven snijden.

Olie in een ovenvaste pan verhitten. De asperges hierin in 4-5 minuten bakken en weer uit de pan nemen. De aardappelschijfjes in de pan mooi bruin bakken. De asperges weer toevoegen en de eiermelk erover schenken. Eventueel nog wat zout en peper erover strooien.

De tortilla in een voorverwarmde oven (E. 200°C/Hete lucht 175°C) in ca. 15 minuten laten stollen.

In stukken snijden en met de zalm en de met vers gemalen peper bestrooide crème fraîche serveren.

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Uit: Rezepte Pur 5/2011


Ik heb voor dit recept alleen groene asperges gebruikt. Ook had ik geen ovenvaste pan die in de oven past. Toen heb de ingrediënten in een ovenschaal gedaan, daardoor de tijd in de oven iets moeten verlengen (was 10-12 minuten).
Indien je niet van gerookte zalm houd is dit ook met gerookte ham erg lekker.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord