ingrediënten
  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram penne
  • zout, (witte) peper
  • 150 gram geroosterde paprika uit een pot
  • 1 rode ui
  • 200 ml heldere bouillon
  • 6-8 el witte balsamicoazijn
  • 5 el olijfolie
  • 50 gram rucola
  • 4 stuks kipdij filets
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 1-2 el olie
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 el sinaasappel-jam
  • 2-3 el ketjap
  • aluminiumfolie
bereiding

Boontjes schoonmaken en in stukken breken.
Pasta volgens verpakking in gezouten water koken, boontjes toevoegen en ca. 12 minuten meekoken. Afgieten, met koud water laten schrikken en af laten koelen.

Paprika uit laten lekken en in reepjes snijden.
Ui schillen en in smalle partjes snijden.
100 ml bouillon, azijn, wat zout en peper aan de kook brengen.
Olijfolie erdoor roeren.
Pasta, boontjes, ui en paprika in een schaal met dit mengsel overgieten.
Ca. 1 uur laten trekken.

Rucola schoonmaken.
Pijnboompitjes roosteren.
Kipdij filets bestrooien met zout en peper (kan ook na het bakken) en met wat olie bestrijken en in een hete grillpan ca. 4 minuten aan elke kant grillen, in aluminiumfolie wikkelen.
Het sinaasappelsap, 100 ml bouillon, jam en pijnboompitjes aan het braadvocht toevoegen.
Even laten inkoken en met ketjap en peper op smaak brengen.

De salade op smaak brengen, rucola erdoor scheppen.
Met de kip en de saus serveren.

Bereidingstijd: ca. 1¼ uur
Wachttijd: ca. 1 uur
Uit: Tina Koch & Back-Ideen 07/2013

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord