Spaghetti-gehakttaart
ingrediënten
  • 350 gr bucatini (lange holle spaghetti)
  • zout, zwarte peper
  • 1 knoflookteentje
  • 200 gr champignons
  • 2 prei
  • 150 cherrytomaatjes
  • 150 salami (aan 1 stuk)
  • 2 el olie
  • 500 gr hoh gehakt
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 8 eieren (M)
  • 250 gr slagroom
  • 150 ml melk
  • nootmuskaat
  • evt. oregano om te garneren
  • vet voor de vorm
  • aluminiumfolie
bereiding

Kook de bucatini volgens het kookvoorschrift op de verpakking. Schil en pers de knoflook.
Maak de champignons schoon en snijdt deze in plakjes. Prei wassen en snijden. Tomaten wassen en halveren.
Salami in grove stukken snijden. Bucatini afgieten en uit laten druipen.

Olie in een pan verhitten. Het gehakt daarin rullen. Kruiden, knoflook, champignons en puree toevoegen.
Onder voortdurend roeren 3-4 minuten bakken. Tot slot de tomaten en de salami toevoegen. Met zout en peper op
smaak brengen.

Een springvorm (26 cm Ø) invetten. Aluminiumfolie dubbel erin leggen, zodat de vloeistof er niet uit kan lopen.
De vorm op een bakblik plaatsen.

De bucatini in de rondte in de vorm verdelen en aan de rand ca. 4 cm hoog. Het gehaktmengsel erop verdelen.
Eieren, slagroom en melk vermengen. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak maken. Over het gehakt schenken.
In een voorverwarmde oven (E. 200°C / Hetelucht 175°C) 1 – 1¼ uur bakken. Voor serveren even laten rusten)
Eventueel garneren met de oregano.

Recept uit Tina Koch & Back-Ideen 02-2008

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord