cappuccinotaart
ingrediënten

voor de bodem:

  • 4 eieren
  • 140 gr. suiker
  • 60 gr. tarwebloem
  • 1 afgestreken tl bakpoeder
  • 50 gr. geraspte pure chocolade
  • 160 gr. gemalen amandelen

voor de vulling:

  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 80 gr. poedersuiker
  • 3 el sterke afgekoelde koffie
  • 1 pot kersen zonder pit (uitlekgewicht 350 gr.)
  • 1 tl cappuccinopoeder
  • 2 el chocoladeschaafselEvt. amandelschaafsel
bereiding

Eieren en suiker mixen tot een romige massa. Bloem, bakpoeder, chocola en amandelen mengen en voorzichtig door het eimengsel scheppen. In een met bakpapier gevulde springvorm van 26 cm Ø schenken.
In een voorverwarmde oven (E. 180 °C/Hete lucht 160 °C) ca. 30 minuten bakken en daarna laten afkoelen.
De welving van de bodem snijden en verkruimelen. Een derde deel van de bodem snijden.
Het onderste deel in de bakvorm met bakpapier terugdoen. Zorg voor een hoge papieren rand.
Gelatine laten weken. Slagroom stijf kloppen. Poedersuiker en koffie toevoegen.
Gelatine uitknijpen, oplossen en in wat slagroom roeren. Het geheel in de overige slagroom mengen.
Kersen uit laten lekken.
Een beetje slagroom op de bodem strijken en met de helft van de kersen beleggen.

Met 2/3 van de rest van de slagroom bestrijken. Nog wat kersen erop leggen en dan het andere bodemdeel erop. Met de rest van de slagroom bestrijken en de overige kersen erop verdelen.De bodemkruimels hierover strooien.
Op een koele plaats bewaren.
De taart met de cappuccinopoeder en het chocoladeschaafsel bestrooien. Papieren rand verwijderen. Eventueel de rand met amandelschaafsel bestrooien.

Bereidingstijd: ca. 45 minuten, Baktijd: 30 minuten
Afkoeltijd niet meegerekend.

Uit: Bild der Frau/Backen 1/2009

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord