frambozen-citroen
ingrediënten
  • 150 gram boter
  • 150 gram biscuit
  • 9 blaadjes gelatine
  • 300 gram frambozen (diepvries en/of vers)
  • 2 bio-citroenen
  • 200 gram slagroom
  • 400 gram roomkaas (ik heb Mascarpone gebruikt)
  • 250 gram magere kwark
  • 150 gram suiker
  • 2 takjes melisse (munt)
  • olie voor de vorm
bereiding

Boter smelten. Koek verkruimelen. Met de vloeibare boter mengen.
Deze massa als bodem voor de taart aandrukken in een ingevette springvorm (bakpapier op de bodem) en ca. 30 minuten in de koelkast laten harden.
Gelatine inweken. Frambozen schoonmaken (of laten ontdooien) en op een paar ter decoratie na, door een zeef halen.
Citroenen wassen, goed drogen, van 1 citroen de schil raspen, halveren en het sap uitpersen.
100 gram slagroom stijf kloppen.
3 blaadjes gelatine uitdrukken, oplossen, door de frambozenpuree roeren.
Roomkaas, kwark, suiker, citroensap en –schil tot een mooie egale massa roeren, gaat makkelijk met een garde.
6 blaadjes gelatine uitdrukken, oplossen en door een beetje kwark-crème roeren. Dan aan de rest van de crème toevoegen en de slagroom erdoor spatelen.
Crème halveren. Door de ene helft de frambozenpuree roeren. De beide crèmes om de beurt met een lepel in de springvorm op de koekbodem verdelen. Lichtjes marmeren met een vork, ik heb 2 satéprikkers gebruikt.
Minstens 6 uur laten opstijven in de koelkast.
Van 1 citroen plakken snijden en deze halveren. De taart uit de vorm nemen.
De overige slagroom (100 gram) stijf kloppen en hiermee toefjes op de taart aanbrengen.
De toefjes versieren met de bewaarde frambozen, citroenpartjes en de melisse of muntblaadjes.

Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Uit: RezeptePur 06/2015

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord