gevulde_uien
ingrediënten
  • 4 grote uien
  • 60 g broodkruimels (paneermeel)
  • 100 g geraspte kaas
  • 3 el gehakte peterselie
  • zout en peper
  • room
  • boter of margarine4 grote uien
  • 60 g broodkruimels (paneermeel)
  • 100 g geraspte kaas
  • 3 el gehakte peterselie
  • zout en peper
  • room
  • boter of margarine
bereiding

Maak de uien schoon en kook ze 30 minuten (heel) in water met zout of in bouillon.
Haal ze uit de pan en houd ½ dl van het kookvocht achter. (De rest van het kookvocht is lekker voor soep)
Snijd een kapje van elke ui af en hol ze uit, totdat u een rand van ca. 1 cm over heeft.
Hak de ui stukken fijn en meng dit met broodkruimels, kaas en peterselie. Breng op smaak met peper en zout en bevochtig met wat room. Vul de uien met het mengsel en zet ze in een ovenvaste schaal.
Giet het uienvocht erover. Leg een klontje boter of margarine op elke ui en zet de schotel 45 minuten in een vrij warme oven (175 °C).
Lepel het kookvocht af en toe over de uien tijdens het bakken.

Als extra groente en voor de kleur heb ik winterwortel en prei in de ovenschaal erbij gedaan.

Uit: 1000 beste recepten uit Libelle

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord