Goulash of goelasj is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot. Er zijn veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis. Deze laatste is een zeer pikante variant.

ingrediënten
  • 500 gram uien
  • 2 knoflookteentjes
  • ½ tl komijn
  • 1 kg poulet
  • braadboter of olie
  • 1-2 el tomatenpuree
  • 800 ml groentebouillon
  • 500 ml rode wijn
  • zout, peper, paprikapoeder
  • Tabasco
bereiding

Uien schillen en in halve ringen snijden. Knoflook persen. Vlees droog deppen.
Verhit de braadboter in een grote braadpan. Fruit hierin de uien ca. 8-10 minuten.
Voeg de knoflook en de komijn toe. Tomatenpuree meefruiten.
Met bouillon en wijn blussen.
Vlees toevoegen en met zout, peper en paprikapoeder kruiden.
Het geheel ca. 2-3 uren laten smoren.
Daarna op smaak brengen met Tabasco.
Eventueel binden.

Bereidingstijd: ca. 2½ uur

Uit: Rezepte Pur 03/2012

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord