gyrospasta
ingrediƫnten (voor 3 personen)
  • 2 magere varkens schnitzels of kipfilet
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3-4 el olie
  • 2 tl gyroskruiden
  • 300 gram broccoli
  • 1 grote wortel
  • 250 pasta (bijv. penne)
  • zout
  • peper
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 2 el boter
bereiding

Was het vlees en dep het droog en snij het in reepjes. De ui en de knoflook schillen. De ui in halve ringen snijden. Knoflook fijn hakken.
2 el olie, gyroskruiden en de knoflook mengen. Met het vlees en de uien vermengen. Even in laten trekken.
Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. Wortel schillen en in repen snijden.
De pasta koken volgens de richtlijnen op de verpakking. Uit laten lekken.
1-2 el olie in een grote anti aanbak pan verhitten. Vlees en uien daarin ca. 5 minuten bakken.
Met zout en peper bestrooien en uit de pan nemen. In hetzelfde braadvet de groente in ca. 5 minuten bakken.
150 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillonpoeder toevoegen en ca. 3 minuten laten koken.
De groente incl. bouillon uit de pan nemen. De pasta in de pan ca. 4 minuten wentelen.
Vlees, groente en bouillon weer toevoegen.
Goed verhitten.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten

Uit: Tina Koch & BackIdeen 04/2011

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord