Enchiladas
ingrediënten
  • 5 eieren (M)
  • zout, witte peper
  • 200 gram bloem
  • ¼ liter melk
  • 2 middelgrote uien
  • 1 knoflookteentje
  • gedroogde korianderblaadjes
  • 500 gram gekookte worteltjes
  • 600 gram kipfilet
  • 4 el olie
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes op sap
  • 150 gram kaas
  • 300 gram crème fraîche
  • evt. koriander om te garneren
bereiding

Eieren en snufje zout mixen tot het mooi schuimig is. Bloem en melk erdoor roeren. Ca. 20 minuten laten rusten. Uien en knoflook schoonmaken, snipperen. De worteltjes in stukjes snijden. Vlees in blokjes snijden.

2 el olie in een pan verhitten, vlees hierin aanbraden. Uien, knoflook en wortels toevoegen, tomatenpuree mee fruiten. De tomatenstukjes toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met zout, peper en koriander.

2 el olie in een grote koekenpan verhitten. Van het deeg 8 pannenkoeken bakken. Het kipmengsel op een pannenkoek verdelen, oprollen en in een ingevette ovenschaal leggen.

De kaas raspen. Met de crème fraîche mengen, op de pannenkoeken verdelen. In een voorverwarmde oven (E. 175 °C/Hete lucht 150 °C) ca. 25 minuten bakken. Met koriander garneren.

Bereidingstijd: 1¼ uur

Uit: Rezepte Pur 01/2010

N.B. Het oorspronkelijke recept was “Zwitserse Enchiladas” en i.p.v. worteltjes dan paprika, en de kaas geen Goudse maar bergkaas. (Leef je uit en varieer naar hartenlust en laat het me weten!).

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord