ingrediënten
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 500 gr wortels
  • 1 courgette
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 blik witte bonen
  • 1½ kg kip of kippenpoten
  • 4 el olie
  • zout, peper, paprikapoeder
  • 500 ml bouillon
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 el suiker
  • 2 el azijn
  • 1 bosje peterselie
bereiding

Ui en knoflook schillen en snipperen.
Wortels schillen, wassen en in schijven snijden.
Courgette wassen, in vieren snijden, de kern verwijderen en in stukjes snijden.
Witte bonen uit laten lekken en afspoelen, uit laten druppen.
De kip in stukken snijden en desgewenst ontvellen, wassen en droogdeppen.

Olie in een braadpan verhitten. Hierin de kip van alle kanten bruin bakken in ca. 15 minuten.
Met zout, peper en paprikapoeder kruiden.
De spekblokjes in de pan uitbakken en uit de pan nemen.
De wortels, uien en knoflook in het vet fruiten.
De tomatenpuree even meefruiten en dan blussen met de bouillon en de tomatenstukjes.
Aan de kook brengen en op smaak maken met zout, peper en paprikapoeder, suiker en azijn.

De kipdelen en spek toevoegen en het geheel ca. 1 uur laten smoren, eventueel in een voorverwarmde oven (E. 200 °C/Hete lucht 175 °C).
Peterselie wassen, uitschudden, steeltjes verwijderen en fijnhakken.

De kip bonenschotel serveren met pasta of rijst en bestrooien met de peterselie.

Bereidingstijd: ca. 1½ uur

Uit: Rezepte Pur 04/2012

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord