kokostaart
ingrediënten
  • 150 gram boter
  • 200 gram biscuit (of speculaasjes)
  • 12 blaadjes gelatine
  • 400 gram verse roomkaas (Monchou)
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 pakje (200 ml) kokosmelk
  • 200 ml slagroom
  • 1 kg aardbeien
  • sap van 1 citroen
  • evt. chocoladeschaafsel en een paar aardbeien om te garneren
  • olie voor de vorm
  • 1 diepvrieszak
bereiding

Boter smelten, iets af laten koelen.
Koekjes in de diepvrieszak verkruimelen (ik sla erop met een vleeshamer, kan ook met deegrol).
Kruimels met de boter op de bodem van een geoliede springvorm van 26 cm Ø goed aandrukken, ook tegen de rand omhoog.
Ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.
6 blaadjes gelatine inweken.
Roomkaas, 125 gram suiker en vanillesuiker glad roeren.
Kokosmelk erdoor roeren.
Gelatine uitdrukken, op laten lossen, met 2 el crème mengen en in de rest van de crème mengen.
Slagroom stijf kloppen en door de crème scheppen.
De crème op de kruimelbodem verdelen.
Ca. 3 uur op laten stijven.
Aardbeien schoonmaken. De helft met 75 gram suiker en citroensap pureren.
De rest van de aardbeien in stukjes snijden.
6 blaadjes gelatine inweken, oplossen en mengen met 4 el aardbeienpuree.
Door de rest van de puree roeren. Stukjes aardbeien toevoegen.
Op de crème verdelen nog eens ca. 1½ uur koelen.
Garneren met halve of kwart-aardbeien en evt. de chocolade.

Bereidingstijd: ca. 1¼ uur
Wachttijd: ca. 5 uur
Uit: Tina Koch & Back-Ideen 07/2013

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord