ingrediënten

  • ca. 500 gr kipfilet of hamlappen
  • 1 literblik perziken op siroop
  • 1 bakje champignons
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl sambal
  • flinke scheut ketjap
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl kaneel
  • peper, zout, gemberpoeder
  • olie
  • 300 gr rijst
bereiding

Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Ui en knoflook schoonmaken en snipperen en champignons in plakjes snijden.
Vlees in stukjes snijden. Perziken uit laten lekken en sap opvangen.
Bestrooi de kipstukjes met peper, gemberpoeder en eventueel zout.
Snij de perziken in plakjes.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de champignons met de ui en knoflook.
Voeg de kaneel en het paprikapoeder toe evenals de tomatenpuree en de sambal.
Fruit dit even mee en voeg dan de stukjes kip toe.
Bak dit kort, totdat de kip gaar is.
Voeg dan de perzikensiroop toe en een scheut ketjap.
Als laatste voeg je de perziken toe.
Verwarm het geheel goed en breng het eventueel op smaak met peper en zout en serveer met de rijst.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *