ingrediënten
  • 3 stengels prei
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 2 kleine of 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook of een tl knoflookpasta
  • 1 el bouillonpoeder
  • 1 el olie
  • 200 gram risottorijst
  • 200 ml witte wijn
  • dragon (ik heb gedroogde gebruikt)
  • 50 gram geraspte parmezaan
  • zout, peper
bereiding

Prei in dunne reepjes snijden en wassen. Ui schillen en snipperen. Abrikozen in reepjes snijden.
600 ml water verhitten en de bouillonpoeder toevoegen.

Olie in een pan verhitten. Uien, knoflook, abrikozen, prei en rijst hierin fruiten. De wijn en de bouillon beetje bij beetje toevoegen, steeds roeren. Pas de volgende portie vocht toevoegen als het vorige is opgenomen. Samen 30-35 minuten laten garen. Ca. 5 minuten voor het einde de dragon en de parmezaanse kaas erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en zout.

Wij hebben dit gegeten met kalkoenfilet, gekruid met zout, peper en Italiaanse kruiden.

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Uit: Rezepte Pur 06/2010 met eigen variatie

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord