rode bessentaart
ingrediënten
  • 4 eieren (M)
  • 100 gr zachte boter of margarine
  • 300 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 250 bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 kg rode bessen
  • 3 el paneermeel
  • 60 gr maïzena
  • 1-2 el poedersuiker
  • meel voor het werkoppervlak
  • vet voor de springvorm
  • evt. aluminiumfolie
bereiding

De eieren scheiden en eiwit in koelkast zetten. Boter, 100 gr suiker, vanillesuiker en zout tot een smeuïge massa roeren. Eigeel erdoorheen roeren. Bloem en bakpoeder mengen. De helft toevoegen aan het beslag. De resterende bloem erdoorheen kneden. Ca. 30 minuten laten rusten op een koele plaats.
De rode bessen wassen en, op enige stengeltjes na voor garnering, afrissen.
Het deeg uitrollen tot ongeveer 35 cm Ø. In ingevette springvorm (Ø 26 cm) leggen. De rand aandrukken en de bodem met een vork inprikken en met paneermeel bestrooien. De vorm ca. 10 minuten koud zetten.
Bessen en maïzena mengen. Eiwit stijf kloppen, ondertussen de 200 gr suiker beetje bij beetje toevoegen. ⅔ van de schuimmassa door de bessen scheppen. De rest van het eiwit bovenop verdelen en gladstrijken.
In een voorverwarmde oven (E. 175°C/Hete lucht 150°C) ca. 1 uur laten bakken.
Eventueel 20 minuten voor einde baktijd met aluminiumfolie bedekken.
Uit de oven nemen en in de vorm laten afkoelen.
Met de overige bessen versieren en met poedersuiker bestrooien.

Bereidingstijd: ca. 2 uur

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord