Rösti is een nationaal gerecht van Zwitserland. Het is een aardappelkoek die met name door het Duitstalige deel van de bevolking wordt gegeten.

ingrediënten
  • 400 gram Rösti
  • 150 gram bacon aan plakjes
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 3 eierdooiers
  • 2 dl melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram gesmolten boter
  • 1 tl tijm
  • muffinplaat of papieren vormpjes
bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C (Hete lucht 175°C).
Laat de rösti ontdooien.
Snijd de bacon in smalle reepjes. Pel de sjalotjes en snipper ze.
Bak de bacon in een droge koekenpan en voeg de sjalotjes toe.
Laat dit mengsel afkoelen.
Meng de eierdooiers, de melk, de geraspte kaas, het zelfrijzend bakmeel, de gesmolten boter en de tijm.
Schep de rösti, de bacon en de sjalotjes door het beslag.
Vet de muffinplaat in en vul deze tot de helft met het beslag.
Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 10-15 minuten goudbruin.
Laat ze iets afkoelen.
Zowel warm als koud heerlijk.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Recept: Aviko

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord