tiroler aardappelschotel
ingrediënten
  • 800 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • 300 gr runderreepjes
  • 100 gr ontbijtspek of bacon
  • 2 middelgrote uien
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Zout, peper, zoete paprikapoeder
  • 150 kerstomaatjes
  • 100 gr kaas
  • Evt. majoraan
bereiding

De uien schoonmaken en in repen snijden, het spek of de bacon in smalle stukjes snijden.
In een ovenvaste pan wat olie of boter verhotten en hierin de uien, het spek en het vlees 2-3 minuten bakken. Uit de pan nemen en de crème fraîche verhitten. Hierin de aardappelschijfjes bakken. Met zout, peper en paprikapoeder op smaak brengen.
Het spekvleesmengsel toevoegen. Tomaten wassen en halveren. Kaas raspen.
De tomaten door het mengsel scheppen. Kaas erover strooien.
In een voorverwarmde oven (E. 200 °C, hete lucht 175 °C) 10-15 minuten gratineren.
Eventueel de majoraan schoonmaken en over de schotel strooien.

Bereidingstijd: ca. 1 uur

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord