Uien-bacon taart
ingrediënten
  • 2 middelgrote uien
  • 1 grote prei
  • 7 el olie
  • Zout, peper
  • ⅛ L + 5 el melk
  • 2 eieren M
  • Nootmuskaat
  • 125 g magere kwark
  • 250 g + iets extra meel
  • 2 afgestreken tl bakpoeder
  • 5 plakken bakbacon
  • Evt. peterselie
  • Vet voor de vorm
bereiding

Uien pellen, halveren en in fijne ringen snijden. Prei wassen en in ringen snijden.

2 el Olie in een grote pan verhitten. Groente daarin aanfruiten. Met zout en peper kruiden, laten afkoelen. ⅛ l. Melk en de eieren loskloppen. Met zout, peper en nootmuskaat kruiden.

Kwark, 5 el melk en 5 el olie mengen. Meel en bakpoeder mengen. Eerst ongeveer de helft van het meelmengsel door de kwarkmassa roeren, dan pas de rest.

Kwark/oliebeslag op een met meel bestoven ondergrond rond uitrollen. Het deeg in de vorm leggen en de randen aandrukken. De bodem met een vork inprikken.

De groente hierop verdelen. Eier/melkmengsel hierover schenken. Bacon in stukjes snijden en hierover verdelen.
De taart in een voorverwarmde oven (E. 200 °C/ Hele lucht 175 °C) 30-35 min. bakken.
Eventueel garneren met peterselie.

Uit: Tina Koch & Backideen 4/2007

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord